Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικος που τραυματίστηκε από αεροβόλο – Εκπυρσοκρότησε το όπλο ενώ έπαιζαν

Οι αρχές  στην Κρήτη διερευνούν το πώς το αεροβόλο έγινε προσβάσιμο στους νέους

Ένα απλό παιχνίδι παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία στην περιοχή της Φοινικιάς στην Κρήτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Τρεις ανήλικοι αποφάσισαν να παίξουν με ένα αεροβόλο όπλο, το οποίο άνηκε στον πατέρα του ενός εξ’ αυτών, ωστόσο το παιχνίδι οδήγησε στον τραυματισμό ενός από τους τρεις, που χρειάστηκε μάλιστα να οδηγηθεί, με ελαφρά τραύματα ευτυχώς, στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι νεαροί συνελήφθησαν, ενώ ο πατέρας του ενός από αυτούς, ο κάτοχος του όπλου, 49 ετών, βρίσκεται υπό έρευνα για το πώς το αεροβόλο βρέθηκε στα χέρια των ανηλίκων.

Πώς έγινε το ατύχημα

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το αεροβόλο όπλο εκπυρσοκρότησε ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα έναν από τους νέους να τραυματιστεί στο χέρι. Η κλήση για βοήθεια έγινε αμέσως, και ο τραυματίας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφρά τραύματα και παρέμεινε υπό παρακολούθηση.

Οι αστυνομικές αρχές, προσεγγίζοντας την υπόθεση με μεγάλη σοβαρότητα, συνέλαβαν τους τρεις για πειθαρχικούς λόγους. Παράλληλα, ξεκίνησαν έρευνα για το πώς το αεροβόλο όπλο κατέληξε στα χέρια των ανηλίκων. Ο πατέρας του ενός από τους νέους, ηλικίας 49 ετών, κατηγορείται για αμέλεια στη φύλαξη όπλου, και οι αρχές διερευνούν το πώς το αεροβόλο έγινε προσβάσιμο στους νέους.