Κακοκαιρία Daniel – Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Τρία μέτρα έχει φτάσει το νερό στη Γιαννούλη Λάρισας

Κακοκαιρία Daniel: Όλες οι δυνάμεις του κόσμου να έρχονταν θα ήταν και πάλι δύσκολο να επιχειρήσει η Πυροσβεστική σε όλον αυτό τον τομέα, είπε ο Γιάννης Αρτοποιός

Η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επισήμανε ότι σήμερα οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.

Σημείωσε πως 750 χλμ στη Θεσσαλία έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, προσθέτοντας πως όλες οι δυνάμεις του κόσμου να έρχονταν θα ήταν και πάλι δύσκολο να επιχειρήσει η Πυροσβεστική σε όλον αυτό τον τομέα.

Διαβεβαίωσε πως όλα τα μέσα είναι στην περιοχή και είπε πως το ΓΕΕΘΑ ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί.

Στο μεταξύ λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε από οικία, στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας. Σύμφωνα με διευκρίνιση από την Πυροσβεστική, η άτυχη ηλικιωμένη περιλαμβάνεται στους δέκα νεκρούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.