Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τον τελευταίο πολίτη που έχει πρόβλημα

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 4800 κλήσεις- Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1600 αντλήσεις ομβρίων υδάτων και 885 διασώσεις στη Θεσσαλία

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στο Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία Daniel, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία.

Επιπλέον, όπως είπε, «Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στους νομούς Αργολίδας ειδικότερα στις περιοχές Ναυπλίου, Τροιζήνας, Κρανιδίου, Πόρτο Χέλι, Νέα Επίδαυρος, Σπέτσες, στους νομούς Αρκαδίας, στο ‘Αστρος, στο νομό Λακωνίας, στην περιοχή της Νεάπολης, στο νομό Αττικής, ειδικότερα τα νότια προάστια και ανατολικά προάστια και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ειδικότερα στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου εκεί που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο».

Ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας επιχειρούν 155 συνεργεία με 480 άτομα προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης συνδράμουν δυνάμεις από την 1η, την 2η, την 7η, την 8η, την 5η, την 6η και την 4η ΕΜΑΚ με προσωπικό διασωστικό και διασωστικές λέμβους.

Σε συνεργασία με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τόνισε ο κ. Πουρναράς, γίνεται προσπάθεια για προσέγγιση σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα και προσέθεσε ότι ήδη από το μεσημέρι που το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και η από αέρος διάσωση και ήδη ένα ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος με διασώστες απεγκλώβισε μία γυναίκα με αναπηρικά προβλήματα από την περιοχή της Αγίας Τριάδος.

Όπως σημείωσε ο κ. Πουρναράς από την πρώτη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel έπληξε τη χώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 4800 κλήσεις και προσέθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 1600 αντλήσεις ομβρίων υδάτων και 885 διασώσεις συμπολιτών μας.

«Εξακολουθούμε, θα εξακολουθήσουμε, όλες τις προσπάθειες, ούτως ώστε να προσεγγίσουμε τον τελευταίο πολίτη που έχει πρόβλημα. Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», υπογράμμισε.