Φρικιαστικό βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι έπνιξαν τον 36χρονο μέλη του πληρώματος στον Πειραιά

Φρικιαστικό βίντεο ντοκουμέντο: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια που έκανε ένας 36χρονος για να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άνδρας έτρεξε για να μπει στο καράβι, αλλά έπεσε μετά από σπρώξιμο στη θάλασσα και πνίγηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 9:45 το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023) ο 36χρονος έτρεξε για να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και πνίγηκε αφού τον έσπρωξαν απο τον καταπέλτη μέλη του πληρώματος. Το καράβι που ήθελε, όπως φαίνεται να προλάβει ο άτυχος άνδρας, εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Σοβαρότατες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 36χρονου στον Πειραιά μετά το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon να πετάει από τον καταπέλτη τον άνδρα.

Ένας άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους. Ο αργοπορημένος επιβάτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα.

Κι ενώ ο 36χρονος έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο. Η προσπάθεια του άντρα είναι μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος καταφέρνουν και τον απωθούν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Τα ψέματα του πληρώματος στους επιβάτες

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου ενώ το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, σε μια αδιανόητα προκλητική απόπειρα του πληρώματος να αποσιωπήσει το περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον 36χρονο επιβάτη που βρήκε τραγικό θάνατο.

Από το πρώτο βίντεο που αποκάλυψε το protothema ακούγονται οι επιβάτες να σχολιάζουν μετά την ψευδή ανακοίνωση του πληρώματος: «…Μα για ένα εισιτήριο;». Και όπως όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει με πλοία γνωρίζουν, το εισιτήριο για τον επιβάτη ή το αυτοκίνητο μπορεί να εκδοθεί και εν πλω, μέσα στο λογιστήριο του πλοίου.

Βαρβιτσιώτης για τη δολοφονία 36χρονου στο Blue Horizon: Γίνονται όλες οι ενέργειες για την απόδοση ευθυνών

Τη θλίψη του για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (5/9) στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.