Φωτιά – Έβρος: Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στο Σουφλί, προς Γιαννούλη – Σιδηρώ κινείται το μέτωπο

Δραματική η κατάσταση στον Έβρο – Η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς Γιαννούλη και Σιδηρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δωδέκατη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Έβρο, με το μέτωπο να κινείται βορειανατολικά και να απειλεί τους Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, εστάλη μήνυμα από το 112 στο Σουφλί ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα. «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται συγκεκριμένα στο μήνυμα.

Όπως αναφέρει το evros-new.gr, το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου, που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις εναέριων μέσων ότι θα περιοριστεί, τώρα που έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, αλλά λόγω και της έντασης των ανέμων που αυξάνεται, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης και πλησιάζει προς το χωριό, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα.

Είναι χαρακτηριστικα τα βίντεο των ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου από την φλεγόμενη περιοχή:

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, αλλά οι αρκετοί νεαροί κάτοικοι του παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι φλόγες είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου, και αυτό μάλιστα γινόταν ακόμα όταν δεν είχε σκοτεινιάσει. Πόσο μάλλον τώρα που είναι ακόμα πιο έντονες με τη νύχτα.

Παράλληλα, οι καπνοί έχουν φτάσει στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.