Ζάκυνθος: Προφυλακίζεται ο αστυνομικός – «προστάτης» των μαγαζιών

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Αστυνόμος Α΄ καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για τα αδικήματα της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, από το Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα στη Ζάκυνθο

Τον 38χρονο Αστυνόμο Α΄, οποίος είχε διοικητική θέση στην Ζάκυνθο και κατηγορείται για παροχή “προστασίας” σε καταστήματα κυρίως του Λαγανά, είχαν συλλάβει άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, την Δευτέρα 21 Αυγούστου, οι οποίοι έδρασαν υπό άκρα μυστικότητα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, σύμφωνα με την οποία ο Αξιωματικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά, ώστε να μην προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους στα καταστήματά τους και να μη βεβαιώνονται σχετικές παραβάσεις, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα, μέσω της συλλογής των απαραίτητων στοιχείων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακριβώθηκε η πλειονότητα των καταγγελλομένων, ενώ διαπιστώθηκε και η λήψη μέτρων προστασίας και αντιπαρακολούθησης από τον Αξιωματικό.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί συνελήφθη ο Αξιωματικός μετά από συνάντηση που είχε με καταγγέλλοντα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Καθώς υπήρξε διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας, κλήθηκε να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο, σήμερα.