Χανιά: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί – Κατηγορούνται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος

Χανιά: Για τη σύλληψή του έδρασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την Τρίτη 29 Αυγούστου την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, για τον Χανιώτη αξιωματικό, που κατηγορείται για εκβιασμούς πολιτών και άλλα αδικήματα ενώ παράλληλα τον θέτει σε διαθεσιμότητα τόσο τον ίδιο, όσο και τον 29χρονο γιο του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας.

Η σχετική εντολή έχει ήδη εκδοθεί και πλέον, παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, που αφορά ποινικά αδικήματα, θα διεξαχθεί ΕΔΕ, που στόχο έχει τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα PC στο γραφείο και το σπίτι σου 53χρονου αξιωματικού έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», καθώς η δράση του είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Για τη σύλληψή του έδρασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών.

Χθες ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Οι δυο άνδρες θα οδηγηθούν αύριο στις 9.30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.