Χανιά: Απολογείται την Τετάρτη ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορείται για  χρηματισμό

Χανιά: Δεύτερο κλιμάκιο των «Εσωτερικών Υποθέσεων» της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη στην Κρήτη για τη διερεύνηση της υπόθεσης – Με ποιες κατηγορίες βρίσκονται αντιμέτωποι ο αστυνομικός και ο γιος του

Ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ο γιος του οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή μετά από καταγγελία για χρηματισμό που έγινε στους «Αδιάφθορους». Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία ενώ ο γιος του, επίσης αστυνομικός, διώκεται για συνέργεια στην υπόθεση.

Στο μεταξύ και δεύτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται στην Κρήτη, για να ερευνήσει τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στους αδιάφθορους σχετικά με τον αστυνομικό, ο οποίος είναι μάλιστα διοικητής υπηρεσίας στο νησί και κατηγορείται ήδη για υπόθεση χρηματισμού μαζί μάλιστα με τον γιο του, ο οποίος επίσης υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία γυναίκα απευθύνθηκε στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ και κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός ζήτησε εκβιαστικά 30.000 ευρώ για κάθε χρόνο που δεν θα χτυπά σε δημοπρασία μία καντίνα στην περιοχή για την οποία ενδιαφερόταν και η καταγγέλλουσα.

Τελικά, προσημειώθηκαν 8.000 ευρώ ως προκαταβολή και μάλιστα πήγε να τα παραλάβει ο γιος του αστυνομικού. Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είναι στο νησί ερευνά και μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ζητούσε χρήματα και για να σβήσει κλήσεις από τροχονομικές παραβάσεις.

Με πληροφορίες από cretalive.gr