Χασισοφυτεία στο Ρέθυμνο: Το συνθηματικό στο κινητό, οι χαμένες αίγες και το απλήρωτο ρεύμα

Πήγε για το …μεροκάματο καθώς δεν είχε  να ζήσει το παιδί του, ισχυρίστηκε ο 41χρονος Αλβανός, τον οποίο έκαναν τσακωτό οι αστυνομικοί  μέσα στη χασισοφυτεία, στην περιοχή του Βώσακου.

Όμως οι δύο συγκατηγορούμενοι του, κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή, 29 και 62 ετών αντίστοιχα, ισχυρίζονται ότι ούτε είδαν, ούτε ήξεραν…

Ο ένας έψαχνε τις αίγες του, ο άλλος ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πώς βρέθηκε μπλεγμένος, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές στο Cretalive, αφού το ποιμνιοστάσιο του δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και άρχισαν να την δουλεύουν όταν έφθασαν στη διάθεση τους πληροφορίες για τον 29χρονο κτηνοτρόφο, σύμφωνα με τις οποίες εμφανιζόταν να καλλιεργεί χασισοφυτεία σε αγροτική περιοχή στις Σίσες Μυλοποτάμου.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι όταν πλέον έθεσαν υπό παρακολούθηση τον χώρο, κατέγραψαν την παρουσία του 29χρονου και ενός ακόμα ατόμου, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Αστυνομικοί θεώρησαν ότι ο 29χρονος δεν κινήθηκε τυχαία στην συγκεκριμένη περιοχή και έτσι αποφάσισαν να εξερευνήσουν τον χώρο λίγα 24ωρα μετά οπότε και βρήκαν την χασισοφυτεία που αποτελούνταν από τέσσερις ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μέσα εκεί βρήκαν και τον 41χρονο Αλβανό.

Έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι μεταξύ των πειστηρίων που κατασχέσαν οι αστυνομικοί ήταν και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου NOKIA. Ο Αλβανός, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,  είπε στους αστυνομικούς ότι του την είχε δώσει το «αφεντικό» της φυτείας προκειμένου να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους. Στο κινητό ήταν αποθηκευμένη μία και μόνο επαφή, με το όνομα «Α Β» και τον αριθμό κλήσης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως από το τηλέφωνο είχε διαγραφεί τόσο το αρχείο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και των μηνυμάτων, κατ’ εντολή του «αφεντικού».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του 29χρονου βρέθηκαν διάφορες συσκευές κινητών, μεταξύ των οποίων και μία συσκευή NOKIA, για την οποία ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος αρνήθηκε να αναφέρει τους αριθμούς κλήσεων των τηλεφωνικών συνδέσεων που περιέχονταν σε αυτήν καθώς επίσης και να προβεί στην ενεργοποίηση της. Το γεγονός αυτό κατέστησε ύποπτη την εν λόγω συσκευή κινητού και γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε εγγράφως από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να κάνει γνωστό άμεσα σε ποιον αριθμό αντιστοιχεί η κάρτα sim, θέλοντας να διερευνηθεί αν είναι ο ίδιος με αυτόν που επικοινωνούσε ο Αλβανός όταν συνομιλούσε με τον “Boss”.

«Δεν είχα να ζήσω το παιδί μου»

Οι τρεις συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στην αρμόδια ανακριτική Αρχή Ρεθύμνου. Όπως προαναφέρθηκε, ο 41χρονος Αλβανός που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, ισχυρίστηκε ότι δύο συμπατριώτες του τον πήγαν στη φυτεία, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μόλις έμαθαν για την σύλληψη του. «Δεν είχαμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα του σπιτιού, δεν είχα να πληρώσω ούτε για να ζήσει το παιδί μου… Η απόγνωση με οδήγησε εκεί» φέρεται να ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τους δύο κρητικούς.

Έψαχνα τις αίγες μου

Ο 29χρονος κτηνοτρόφος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η χασισοφυτεία επειδή έψαχνε κάποιες αίγες που είχαν φύγει από το κοπάδι. Για τη φυτεία αρνείται την παραμικρή σχέση.

Δεν ξέρω τίποτα

Ο 62χρονος από την πλευρά του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι  τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Είχε μία επιχείρηση, την οποία όμως έχει πουλήσει πια. Πλέον ασχολείται με τα αγροτικά και τα πρόβατα που ήταν του πατέρα του. Όπως είπε, το ποιμνιοστάσιο του βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η χασισοφυτεία. Με τον 29χρονο δεν έχει καμία σχέση και τον γνωρίζει μόνο φυσιογνωμικά. Τον 41χρονο Αλβανό τον γνώρισε στα κρατητήρια μετά την σύλληψη τους.