Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι πέντε αξιωματικοί που «ξηλώθηκαν»

Μπαράζ καρατομήσεων στην ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Συνεχίζεται η ΕΔΕ και δεν αποκλείονται νέες απομακρύνσεις αξιωματικών

Στις 12 έφτασαν οι «καρατομήσεις» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Μετά τις επτά απομακρύνσεις που είχαν ανακοινωθεί τα πρώτα 24ωρα μετά το συμβάν, άλλες πέντε ανακοινώθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο (26/8).

Οι Ταξίαρχοι Δημήτρης Δάβαλος και Βασίλης Καλαμπόκης είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί που απομακρύνονται, στις νέες «καρατομήσεις» της ΕΛ.ΑΣ. για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επιπλέον, απομακρύνονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι αστυνομικοί διευθυντές Μαρές (αναπληρωτής Κλάδου Τάξης), Γιαννούλης (γενική αστυνόμευση) και Μπράβος (αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».