Η Αστυνομία δυναμικά ενάντια στην οπαδική βία: Ελέγχοι σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών

Η Αστυνομία κινείται δυναμικά και οργανωμένα, βάσει ανανεωμένου σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο και το δραστικό περιορισμό των επιπτώσεών της

Την ώρα που προχωράει σταθερά η εξιχνίαση της υπόθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την ευρύτερη δράση της.

Ως συνέχεια των εξαγγελιών της Πολιτείας και της δεδομένης ισχυρής βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε ελέγχους, όταν και όπου κριθεί επιχειρησιακά αναγκαίο: στα γήπεδα, όπως συνέβη τόσο στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και σε ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Μόλις, χθες η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 3 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 ανήλικοι, για επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και η οπαδική βία δεν εκδηλώνεται μόνο στα γήπεδα ή τις ημέρες των αγώνων.

Σήμερα, με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι σε συνέχεια του σχεδίου της διενεργήθηκαν, το διάστημα από 22 έως 23 Αυγούστου 2023, έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκα 3 μεταλλικά στειλιάρια, 22 ξύλινα στειλιάρια, καθώς και 4 συσκευές εκτόξευσης πιπεριού.

Αποδεικνύεται, με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, η αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο που δεν απασχολεί έντονα μόνο την Ελλάδα, αλλά πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Έλεγχοι σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και καταστολής.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν, το διάστημα από 22 έως 23 Αυγούστου 2023, έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική, σε Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη, Κυψέλη, Εξάρχεια και Ίλιον. Στη Θεσσαλονίκη, σε Χαριλάου και Ασβεστοχώρι.

Πιο συγκεκριμένα:

στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 3 γραφεία συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μεταλλικά επιμήκη αντικείμενα μήκους 90 έως 110 εκατοστά (στυλιάρια), 22 ξύλινα επιμήκη αντικείμενα μήκους 70 έως 100 εκατοστά (στυλιάρια), καθώς και 4 συσκευές εκτόξευσης πιπεριού.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου και κάτοχος των κλειδιών εισόδου συνελήφθη για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας και του νόμου για τα όπλα, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

στην Αττική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6 έλεγχοι.

Για όλες τις περιπτώσεις ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω χώρων.