ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση της συγκέντρωσης του «Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ»

Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην περιοχή

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχαν προγραμματίσει τα μέλη του «Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ» λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

«Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης» επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης η οποία έχει εξαγγελθεί την 25-8-2023 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Ομονοίας, από μέλη του “Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ” λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του πρωθυπουργού της Ινδίας, στο αστικό δίκτυο που περικλείει την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομία Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα από 00.00 της 25-08-2023 έως και την 23:59 της 25-08-2023.

» Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης».

Η περιοχή του Κασμίρ, που ανήκει στην Ινδία, είναι βασικό ζήτημα έντασης στις σχέσεις με το Πακιστάν, αλλά και της Ινδίας με την Κίνα.