Φωτιά στη Βοιωτία: Νέο μέτωπο σήμανε συναγερμό – Μάχη για να σωθεί το δάσος του Ελικώνα

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και χωράφια πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να δουν την κατάσταση που επικρατεί

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Σύμφωνα με το OPEN, ένα νέο μέτωπο φωτιάς σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, κοντά στο χωριό Στείρι, σε περιοχή που δεν είναι κατοικημένη.

Ωστόσο, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και χωράφια πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο από ξηρά όσο και από αέρα, με τις Αρχές να φοβούνται το ενδεχόμενο να ενωθεί η φωτιά με το άλλο μεγάλο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτο στη Βοιωτία, καθώς οι δύο πύρινες ζώνες είναι αρκετά κοντά. Πάντως, το μέτωπο είναι κοντά στη θάλασσα και έτσι τα εναέρια μέσα μπορούν γρήγορα να εφοδιάζονται με νερό.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο

Στο άλλο μέτωπο της Βοιωτίας το οποίο καίει εδώ και τέσσερις ημέρες, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ δίνεται μάχη να σωθεί το δάσος του Ελικώνα, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Αποκαρδιωτική η εικόνα του λόφου που είναι χτισμένο το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που πολιορκήθηκε από τις φλόγες, έχασε την κατοικία του πατέρα Ιωάσαφ στο εσωτερικό της Μονής καθώς παραδόθηκε στις φλόγες.