Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνεται ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι

Δραματικές ώρες από την πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάρνηθα – Ήχησε το 112 για εκκένωση του οικισμού της Αγ. Παρασκευής στο Μενίδι

Εκκενώνεται ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Πάρνηθα από χθες.

Δραματικές στιγμές περνούν πυροσβέστες και κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας, αφού η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει πλησιάσει καικαίει τα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, γι’ αυτό και οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωσή του.

Eκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιπός κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά στις παρυφές της Πάρνηθας: «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα. Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής».