Ηράκλειο: Σύλληψη γυναίκας που πουλούσε «μαϊμού» προϊόντα

Ηράκλειο: Για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων στο Ηράκλειο συνελήφθη Ελληνίδα, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν πάνω από 2.400 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, αξεσουάρ κ.ά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα και αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας Ελληνίδας.

Η γυναίκα συνελήφθη, και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, αφού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.464 προϊόντα απομίμησης, τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, καπέλα και συναφή είδη, που έφεραν πλαστά σήματα τα οποία ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών και εξοπλισμός εντύπωσης σημάτων.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.