Φωτιά στην Καβάλα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Κοσμά προς Μακρυχώρι

Σε περισσότερα από 15 χιλιόμετρα εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στην Καβάλα, με τις αναζωπυρώσεις να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης στο Δήμο Νέστου

Μαίνεται η φωτιά στην Καβάλα με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους του Αγίου Κοσμά να απομακρυνθούν προς Κεχρόκαμπο και Μακρυχώρι.

Σε περισσότερα από 15 χιλιόμετρα εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στην Καβάλα, με τις αναζωπυρώσεις να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης στο Δήμο Νέστου.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πτητικά μέσα.

Τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια δύο πυροσβέστες και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο ενώ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ένα πυροσβεστικό όχημα.

Εκκένωση οικισμών – Πάνω από 30 σπίτια καμένα
Μηνύματα του 112 για εκκένωση εστάλησαν σε επτά οικισμούς, μεταξύ των οποίων τα Διαλεκτό, Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το kavalanews, περισσότερα από 30 σπίτια έχουν καεί σε τρία χωριά, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν αποθήκες και αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι και την Τετάρτη (23/8) απαγορεύεται η πρόσβαση στους ορεινούς όγκους της Καβάλας.