Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκαν και άλλοι νεκροί μετανάστες στο δάσος Δαδιάς

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού, ότι εντοπίστηκαν νεκροί 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν άλλους οκτώ νεκρούς μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι άνθρωποι στη Λευκίμμη στο δάσος της Δαδιάς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για οκτώ με εννέα άτομα.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αρτοποιός είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό 18 νεκρών, που πιθανολογείται ότι είναι μετανάστες, αφού στην περιοχή δεν έχει γίνει καμία δήλωση εξαφάνισης από κατοίκους.

Η φωτιά στη Δαδιά ξέσπασε τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου, ενώ ήδη έκαιγαν μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο Δάσος της Δαδιάς.

Η φωτιά στη Δαδιά ξεκίνησε από τον πυρήνα άκαυτου δάσους. Έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης πυρκαγιάς του 2022 που είχε κάψει το 80% του βασικού πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Σύμφωνα με το OPEN, εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση της φωτιάς της Δαδιάς και ένωση με τα άλλα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης.