Μαίνεται η πυρκαγιά στο Ασπρόπυργο: Kαίγεται εργοστάσιο, εκκενώθηκαν οικισμοί

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, με τις φλόγες να κυκλώνουν τους οικισμούς – Απανωτά μηνύματα από το 112

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή του Ασπρόπυργου με τη φωτιά να καίει ταυτόχρονα σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εστίες, στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Πριν από λίγο απεστάλη μήνυμα από 112 για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας με οδηγία στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα, αλλά και για προφύλαξη από τους πυκνούς καπνούς καθώς η κατάσταση είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έχουν φτάσει σε προαύλιο βιοτεχνίας, σε αποθήκη. Δεν απειλούνται προς το παρόν οικίες.

Νωρίτερα απεστάλη 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Λάκα Κάτσαρη. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες και αποθήκες.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.

Ειδικότερα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχηματων:

Λ. ΝΑΤΟ από κόμβο Θριασίου εως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δυο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λ. ΝΑΤΟ προς το βουνό

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κινέτα – Άνω Λιόσια στον Προαστιακό, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου ανακοίνωσε η Hellenic Train. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις, προστίθεται. Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια – Νέα Πέραμος.