Φωτιά στη Βοιωτία: Δεν επιχειρούν αεροσκάφη λόγω των ισχυρών ανέμων

Φωτιά στη Βοιωτία: Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στον Πρόδρομο Βοιωτίας δεν επιτρέπουν τις ρίψεις νερού από αεροσκάφη. Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα στη Βοιωτία με τους ανέμους να μην επιτρέπουν στα αεροσκάφη να επιχειρούν για ρίψεις νερού.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα. Μόνο δύο ελικόπτερα προσπαθούν να κάνουν ρίψεις νερού ενώ τα αεροσκάφη αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι να επιχειρούν μόλις το επιτρέψει ο αέρας.

Στην περιοχή πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 μποφόρ.

Αρτοποιός: Κρούει καμπανάκι κινδύνου για τη φωτιά στη Βοιωτία – «Πολύ μεγάλη προσοχή! Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε στον ΣΚΑΪ για το νέο πύρινο μέτωπο.

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε.

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη μια ώρα μετά τη μια ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη», τόνισε πολλαπλές φορές ο κ. Αρτοποιός.

Δήμαρχος Θήβας: «Οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα»

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα»

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.