Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Προειδοποιητικό μήνυμα του «112» στους κατοίκους της πόλης

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς μαίνεται η φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το πρωί (19/08).

Το «112» απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να κλείσουν πόρτες & παράθυρα, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, οι καπνοί από την οποία κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη.

Πριν από λίγο ήχησε εκ νέου το «112» για εκκένωση άλλων τεσσάρων οικισμών: Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Νωρίτερα, είχε διαταχθεί η εκκένωση των οικισμών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Αετοχώρι, με εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Διαθέτω πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια»

«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς, νομίζω ότι αποτελούν έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μία πολύ δύσκολη νύχτα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο MEGA.

«Η φωτιά πλησιάζει τη Νίψα, την Πεύκα και το μοναστήρι στο Αετοχώρι. Οι φλόγες “γλείφουν” αυτές της κοινότητες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ώστε να συντονίσει την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Βρίσκομαι στην κοινότητα του Αετοχωρίου, στο μοναστήρι. Η φωτιά πλησιάζει προς τα εδώ. Σε προηγούμενο χρόνο, έχουμε αδειάσει τις κοινότητες Πεύκα και Νίψα, οι φλόγες “γλείφουν” αυτές τις περιοχές. Περιμένουμε αγωνιωδώς να δούμε πώς ο άνεμος κατευθύνει την πυρκαγιά· έχουμε λάβει ενίσχυση περίπου 30 ατόμων από την Αθήνα, αλλά και τη Ροδόπη. Στο μοναστήρι του Αετοχωρίου, θα πραγματοποιείται προσέγγιση από τα εναέρια μέσα, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Στο σημείο επιχειρούν πέντε τράκτορες και δύο ελικόπτερα», προσέθεσε ο κ. Ζαμπούκης.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός λόγω της φωτιάς στην περιοχή – Μέσω Φερών διεξάγεται η κίνηση οχημάτων

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιείται από την Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, για την πυρκαγιά που «ξέσπασε» στην περιοχή της Πυλαίας Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διατέθηκαν αμέσως 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ, στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Αστυνομία διέκοψε –ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία– την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της ΒΙΠΕ έως τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης. Η ΕΛΑΣ μεριμνά αμέσως για την ασφάλεια των πολιτών με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προστασία τους, υπό αντίξοες συνθήκες.