Νέα Φιλαδέλφεια: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο οπαδός που συνελήφθη για τα επεισόδια

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε νωρίς σήμερα (19/8) το πρωί ο οργανωμένος οπαδός που συνελήφθη για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν είχε δικηγόρο μαζί του και έτσι αναμένεται να πάρει τις επόμενες μέρες δικογραφία προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, καθώς αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, ανάμεσά τους και τρία κακουργήματα.

Πλέον έχει επιστρέψει και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του.

Ο 43χρονος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Καθοδηγητικός ο ρόλος του

Σύμφωνα με τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές κι έχουν διαρρεύσει και στο διαδίκκτυο ο συλληφθείς εμφανίζεται να έχει «ηγετικό» ρόλο στην αιματηρή συμπλοκή, καθοδηγώντας τους Κροάτες χούλιγκαν για το πού και πώς θα κινηθούν και από πού θα επιτεθούν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στου Γκύζη, στο αυτοκίνητο και στην μοτοσικλέτα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας
  • Δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • Δύο κράνη, χρώματος μαύρου
  • Συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • Ξύλινο στειλιάρι
  • Κράνος, χρώματος μαύρου