Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του «112» σε τέσσερις περιοχές

To «112» απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της πυρκαγιάς που «ξέσπασε» το πρωί (19/08)

Συναγερμός σήμανε το πρωί (19/08) στην Πυροσβεστική, για φωτιά στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Το μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Μέλι, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός και αναφέρει «να βρίσκεστε σε ετοιμότητα και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Η φωτιά καίει σε καλλιέργειες και δέντρα και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Κλείνει η Εγνατία Οδός λόγω της φωτιάς στην περιοχή – Μέσω Φερών διεξάγεται η κίνηση οχημάτων

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιείται από την Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών».