«Ύποπτη» φωτιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας – Η ανακοίνωση της αρμόδιας ΔΥΠΕ

«Ύποπτη» φωτιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Προβληματισμό προκαλεί η νέα πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ύποπτες επαναλαμβόμενες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η ανακοίνωση:

«Χθες 18/8/2023 περίπου στις 23.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων. Το προσωπικό ασφάλειας και τεχνικοί του νοσοκομείου επιχείρησαν με φορητά πυροσβεστικά μέσα ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η όποια και ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης.

Στη 01.40 της 19/8/2023 νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και έγινε ολική κατάσβεση από το προσωπικό με χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων και ρίψης ύδατος από τις πυροσβεστικές φωλιές. Επιπλέον κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς του νοσοκομείου από ομάδες της Δίας και του προσωπικού ασφάλειας. Προσωρινά αποκλείστηκε η έξοδος από το νοσοκομείο ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Στις 04.30 της 19/8/2023 εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος που στεγάζονται οι κοιτώνες των ιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε ολικά από το προσωπικό ασφάλειας που είχε εντολές για περιπολίες με τη χρήση φορητών μέσων και ρίψης ύδατος από πυροσβεστική φωλιά ενώ εκ νέου κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και επί τόπου κατέφθασε περιπολικό και δύναμη της ομάδας Δίας που διενέργησε ελέγχους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά διενεργούσε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρώτου χρονικά συμβάντος.

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο η εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του νοσοκομείου. Μικρής κλίμακας ζημίες προκληθήκαν σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου».

Οι «ύποπτες» πυρκαγιές στο νοσοκομείο

Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, συναγερμός σήμανε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για φωτιά σε αποθήκη του ισογείου με κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες και την κατάσβεσαν χωρίς να υπάρξουν άλλες δυσάρεστες συνέπειες πέρα φυσικά από την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και προχθές 17 Αυγούστου με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε ασθενείς και εργαζόμενους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής, στο δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών.

Βίντεο από την δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο Κρατικό Νίκαιας ανάρτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πηγές από το νοσοκομείο της Νίκαιας κάνουν λόγο για ενδεχόμενο δολιοφθοράς, γιατί αντίστοιχο συμβάν με τόσες φωτιές μέσα σε λίγα 24ωρα δεν έχει συμβεί ποτέ κατά το παρελθόν.

Επίσης στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν υπήρχαν εύφλεκτα αντικείμενα ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να την προκαλέσει.

Ευτυχώς ούτε αυτή τη φορά προέκυψαν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου της Νίκαιας.