Φωτιά στην Κεφαλονιά: Τραυματίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής – Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά το βράδυ της Κυριακής. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις στο σημείο 

Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο στην Κεφαλονιά χάρις τη βοήθεια των εναέριων μέσων, τα οποία επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της και έτσι πλέον δεν υπάρχουν ενεργές εστίες στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το νησί, τη Κυλλήνη και τον Άραξο παραμένουν στο σημείο για πιθανή αναζωπύρωση.

Στην περιοχή επιχειρούν 78 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση αυτή τη στιγμή και στο μεγαλύτερο μέρος οριοθετημένη και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την κατάσβεση της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννη, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις εννέα το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση και απέκτησε δυναμική σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίας ειρήνης και Ασπρογέρακα, στη νότιαανατολική πλευρά της Κεφαλλονιάς.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος μετακινήθηκαν δυνάμεις από την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και βρίσκονται στο νησί για να συνδράμουν στις τοπικές δυνάμεις. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές εστίες καύσης.

Τα αίτια που την προκάλεσαν θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής.

Τραυματίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, χθες κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τραυματίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς, πύραρχος Χρήστος Ζουναλής.

Υπέστη κάταγμα κερκίδας στο χέρι και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για τις πρώτες βοήθειες.