Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται κι άλλες «καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Εκτός των επτά στελεχών της Αστυνομίας που «ξηλώθηκαν» με εντολή του υπουργού, Γιάννη Οικονόμου, αναμένονται κι άλλες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, προφανώς και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα – ούτε και χωρίς επιπτώσεις – από την κυβέρνηση.

Ήδη με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, «ξηλώθηκαν» τα πρώτα επτά στελέχη από την ΕΛ.ΑΣ. και έπεται συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σε ανοικτή γραμμή με τους στενούς του συνεργάτες και με τον κ. Οικονόμου, έτσι ώστε να δώσει τις κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα.

Προφανώς και στην κυβέρνηση έχουν θορυβηθεί από το πρωτοφανές φιάσκο της ΕΛΑΣ και καλούνται να διαχειριστούν όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για το πόσο «ψηλά» έφτασαν τα σήματα που προειδοποιούσαν για την έλευση των Κροατών χούλιγκανας αλλά και για όσα θα γίνουν.

Εκεί, λοιπόν, θα αρχίσουν να αποδίδονται οι ευθύνες και ενδεχομένως να «ξηλώνονται» και αξιωματικοί που βρίσκονται αρκετά ψηλά στην ιεραρχία, στην περίπτωση που έχουν κάνει το λάθος της υποτίμησης της κατάστασης και της χαλαρής αντιμετώπισης που όπως αποδείχθηκε ήταν μοιραία.

Αναμφίβολα η κυβέρνηση θέλει να αντιδράσει άμεσα και να μην αφήσει καμία σκιά στην υπόθεση, καθώς το ξεκίνημα της δεύτερης τετραετίας ήδη έχει αρκετά σημεία στα οποία της ασκείται σκληρή κριτική.

Η πρόσφατη αντικατάσταση του κ. Μηταράκη από τον κ. Οικονόμου δείχνει πως τα αντανακλαστικά υπάρχουν και πως η ατάκα «θα είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας», που είχε πει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο τυχαία δεν ήταν.