Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας: Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το οποίο έχει καταγγελθεί επίσημα ή ένα περιστατικό το οποίο να είναι γνωστό ή να έχει ξεκινήσει διαδικασία από κάποιες τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές τόνισε ο Νικόλαος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας

Για τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τα «ΝΕΑ», για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στα Σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Νικόλαος Ρήγας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία.

Εξήγησε ότι «έχουμε ένα δημοσίευμα λοιπόν από τα ΝΕΑ, εξ’ αφορμής ενός εγγράφου το οποίο το Αρχηγείο της Αστυνομίας έστειλε στις υπηρεσίες. (…) Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το οποίο έχει καταγγελθεί επίσημα ή ένα περιστατικό το οποίο να είναι γνωστό ή να έχει ξεκινήσει διαδικασία από κάποιες τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές. Εμείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, είτε είναι ηθικής τάξεως κακοποιητική συμπεριφορές, είτε είναι βάναυσες συμπεριφορές, είτε είναι συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τον επαγγελματισμό των αστυνομικών, εννοείται ότι είμαστε απέναντι, εφόσον όμως υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές θα γίνει η αντίστοιχη έρευνα».

Σχετικά με το αν ο κ. Ρήγας έχει αντιληφθεί να συμβαίνουν κακοποιητικά περιστατικά, ανέφερε: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας και αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε υποπέσει, εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας θα ήμασταν από τους πρώτους οι οποίοι θα είχαμε λάβει γνώση, με την έννοια της υποστηρικτικής προς τους συναδέλφους. (…) Έχουμε δει συμπεριφορές οι οποίες πολλές φορές δε συνάδουν (με την αντίληψη του σώματος), παραδείγματος χάρη μεταξύ διοικούντων προς τους υφισταμένους. Έχουμε κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε και νομικής φύσεως και πειθαρχικής. Από ‘κει και πέρα όμως, επειδή είναι πολύ λεπτό ζήτημα, ας είμαστε προσεκτικοί να δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρξει κάτι. Αν υπάρξει κάτι πρέπει να διενεργηθεί έρευνα και να εξεταστούν τα περιστατικά».

Πηγή: ΕΡΤ