Φωτιά στη Ρόδο: Στις φλόγες τρία ξενοδοχεία στο Κιοτάρι

Καίγονται ξενοδοχεία στο Κιοτάρι Ρόδου – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νησί

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο Κιοτάρι Ρόδου καθώς η φωτιά που μαίνεται στο νησί καίει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ήδη από το μεσημέρι μέσω του 112 έχει σταλεί μήνυμα για εκκένωση στο Κιοτάρι αλλά και στους οικισμούς Ασκληπιείο, Λάρδος και Πυλώνας.

Γέμισαν με κόσμο οι δρόμοι, εγκαταλείπουν τα χωριά
Εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών αλλά και τουρίστες βγήκαν στους δρόμους και όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκαταλείπουν με τα πόδια τους οικισμούς κι ενώ ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα πάντα.

Aπεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες από τη Μονή Υψενής
Απομακρύνθηκαν από τη Μονή Υψενής στην Ρόδο όπου είχαν νωρίτερα εγκλωβιστεί οι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι καθώς λόγω των διαστάσεων που έχουν λάβει τα πύρινα μέτωπα.

Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες
Τιτάνιες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή δύο ελικοπτέρων, τριών αεροσκαφών, αλλά και του ελικοπτέρου Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία.

Και ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, ενισχύονται και οι άνεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.