Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται τα χωριά Λάρδος και Πυλώνα – Μήνυμα από το 112

Φωτιά στη Ρόδο: Την εκκένωση των χωριών Λάρδος και Πυλώνα στη Ρόδο διέταξε λίγο πριν από τις 13:00 η γενική γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του 112

Η φωτιά στη Ρόδο είναι εκτός ελέγχου και οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο. Όσοι απομακρύνονται από αυτά τα χωριά μπορούν να μεταφερθούν στον Αρχάγγελο σε χώρους όπως το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου που έχει διαθέσει η κοινότητα.

«Μάχη» με τις φλόγες για πέμπτη μέρα – Απομακρύνθηκαν 300 άτομα από τα Λάερμα

Η φωτιά στο νησί της Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για 5η διαδοχική ημέρα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό, να τονίζει σήμερα (22/07) ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά μαίνεται πάνω από τα Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Χθες το βράδυ (21/07), εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους του χωριού, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Απομάκρυνση 300 ατόμων από τα Λάερμα, βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αρτοποιός, απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί, ωστόσο, η φωτιά δεν έφθασε στο χωριό. Από το πρωί, στη «μάχη» της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς συμμετείχαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ, από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές πυροσβέστες. Αναμένονται να καταφθάσουν αεροπορικώς 25 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και επιπλέον βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.

Η «μάχη» κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν ασταμάτητη, λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων. Μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στη Λάρδο, για την εκτίμηση της κατάστασης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.