Φωτιά στη Ρόδο: Ενισχύσεις με πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, Πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα αποστέλλονται με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Ρόδο προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά, τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη στο πλοίο της γραμμής που πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Δωδεκάνησα με τελικό προορισμό της Ρόδο. Τα οχήματα αναμένεται να βρεθούν στο νησί στις 7 το πρωί της Πέμπτης.

Φωτιά στη Ρόδο: Καίει σε 4 μέτωπα, εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Κάμειρου και τρία χωριά

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση από τη φωτιά στη Ρόδο με τα μέτωπα να είναι τέσσερα. Μάλιστα, λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησαν ξανά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που έκανε το έργο των πιλότων πιο δύσκολο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου. Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά στη Ρόδο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00).

Στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά όσους εγκατέλειψαν τα χωριά Διμυλιά, Σάλακο, Ελεούσα λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο Δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου.