Φωτιά – Ρόδος: Πύρινη «Λερναία Ύδρα» κινείται στο δάσος Λαέρμων

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο, κινείται προς το δάσος Λαέρμων.

Εφιαλτική ήταν η κατάσταση όλη τη νύχτα με το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και κινείται προς τα Λάερμα.

Σαν Λερναία Ύδρα, η φωτιά έχει απλωθεί σε πολλά πύρινα μέτωπα μεταξύ Απόλλωνα, Έμπωνα, μέχρι και τα Λάερμα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίχθηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Κύρια πρόκληση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η συνεχής αναζωπύρωση της φωτιάς, την οποία οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τη μεταφέρουν με μεγάλη ταχύτητα.

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι πυκνή δασική έκταση και δύσβατη, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το καλό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».