Αναζωπύρωση στην περιοχή Μελετάκι της Μάνδρας

Ο εφιάλτης με τις φωτιές συνεχίζεται για τρίτη μέρα. Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές έδωσαν τη νύχτα της Τετάρτης σε όλα τα μέτωπα πυροσβέστες, πολίτες, εθελοντές και δυνάμεις του στρατού, που πλέον έχουν ξανά μαζί τους τα εναέρια μέσα τα οποία θα συνδράμουν σημαντικά τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Mega, το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Μελετάκι της Μάνδρας.

Λουτράκι: Μεγάλες αναζωπυρώσεις, το «πύρινο μέτωπο» κινείται προς Ίσθμια
Tην ίδια ώρα ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο «πύρινο μέτωπο» του Λουτρακίου, το οποίο παρουσίασε νέες –μεγάλες– αναζωπυρώσεις και συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, αυτή τη στιγμή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ, στο Πανόραμα Λουτρακίου –που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή– εντοπίσθηκαν νέες αναζωπυρώσεις.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος, η φωτιά μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Συνεχίζονται και σήμερα (19/07), οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί (19/07) συμμετέχουν ξανά στη «μάχη» με τις φλόγες τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσουν αμέσως τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Μηχανήματα έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρες, αλλά και εθελοντές συνδράμουν στο έργο τους.