Ρόδος: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Πάει προς το μεγάλο δάσος Λαέρμων

Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ρόδο

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά δυστυχώς στο μέτωπο προς τα Λάερμα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να την περιορίσουν .

Σύμφωνα με το rodosreport.gr, η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα πλέον απο την αρχική εστία μεταξύ Απόλλωνα Έμπωνα μέχρι τα Λάερμα.

Οι προσπάθειες των ανδρών στην περιοχή είναι ασταμάτητες αλλά υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και όταν φυσάει μεταφέρεται η φωτιά και πιο μακριά .

Η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη ακόμα και στο σημείο κατευθύνονται ακόμα περισσότερες εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουν.

Δυσκολίες παρουσιάζονται στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό ενώ αρκετές φορές οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό.

Επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα

Συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα «όμως οι πυροσβέστες οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», σημείωσε.