Φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Μάνδρα και Δερβενοχώρια

Στιγμές αγωνίας επικρατούν στη Μάνδρα με το πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια, να μαίνεται ανεξέλεγκτο

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια και την Μάνδρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Νέας Ζωής. Οι αρχές απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις για να εκκενωθούν οικισμοί και μοναστήρια, ενώ δραματικές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από τα πύρινα μέτωπα.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί «112» απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους. Γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, ώστε να τούς πείσουν να απομακρυνθούν.

Μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Νέα Ζωή της Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Παράλληλα, η Πυροσβεστική απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν νότια προς την Ελευσίνα και τη θάλασσα.

Στο μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν προς Μάνδρα. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί εντολή για απομάκρυνση από τους οικισμούς: Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα.

Λόγω της εφιαλτικής κατάστασης, κλείνουν κι άλλοι δρόμοι λόγω του πύρινου μετώπου που καίει ανεξέλεγκτα στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα:

1. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΩΝ.

2. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ ΟΙΝΟΗΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ

3. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΘΗΒΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΜΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ.

4. ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΘΡΙΑΣΙO ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑ.

5. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑ ΕΩΣ Λ. ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ.

Πύρινο μέτωπο μήκους 20 χιλιομέτρων

Η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα αυτήν τη στιγμή ανά περιοχή, συνοψίζεται ως εξής:

Δερβενοχώρια: Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πλέον ενεργό μέτωπο αφορά στην ευρύτερη περιοχή. Έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους απο το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοχωρίου, Πανοράματος, Αγίας Σωτήρας και Πουρνάρια προς τη Μάνδρα. Κατόπιν, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση και των οικισμών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα.

Μάνδρα, Νέα Ζωή: Καίγονται σπίτια.

Δαφνί: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές. Για το δεύτερο μέτωπο επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Λουτράκι: Στην θέση Αγιος Χαράλαμπος, oι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και υπαρχουν διαρκώς αναζωπυρώσεις. Το πύρινο μέτωπο είναι σε δύσβατη περιοχή δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Σαρωνίδα: Μικρή αναζωπυρωση στην περιοχή. Κατασβέσηκε άμεσα από τις Αρχές.

Μεσσηνία: Συναγερμός για φωτιά στη Χρυσοκελλαριά για δυο μέτωπα φωτιάς μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς στο δήμο Πύλου Νέστορος.

Ηλεία: Δύο πύρινα μέτωπα. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη καθώς και τράκτορες της Καλαμάτας και ένα S-64.

Μυτιλήνη: Πυρκαγιά στο δρόμο από Πέτρα προς Λαφιώνα. Η περιοχή είναι πυκνόφυτη με ελιές σκίνους και πεύκα. Στο σημείο πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι.