Οι πτυχιούχοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στέλνουν μήνυμα ευαισθητοποίησης εν μέσω καύσωνα

Τι αναφέρουν με βίντεο 55 δευτερολέπτων 

Η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στέλνει ένα κοινωνικό μήνυμα και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να προκαλέσουν κάποια πυρκαγιά εν μέσω καύσωνα.

Με ένα βίντεο 55 δευτερολέπτων που ανέβηκε στο κανάλι της στο ΥouΤube η Ένωση αναφέρει: «Το προσεχές διάστημα η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα παραμείνει ψηλά για αρκετές ημέρες, η υγρασία της βλάστησης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο και μαζί με το μελτέμι η ευφλεκτότητα και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αυξάνεται.

Γι’ αυτό:

1. Αποφεύγουμε θερμές εργασίες και οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

2. Καθαρίζουμε τους αύλειους χώρους των κατοικιών μας από νεκρή καύσιμη ύλη ή τυχόν κλαδιά που ακουμπούν στις κατοικίες μας.

3. Αποφεύγουμε κάθε απόρριψη τσιγάρων, απορριμμάτων και λοιπών εύφλεκτων υλικών, άναμμα ψησταριών σε υπαίθριους χώρους, παρκάρισμα οχημάτων σε σημεία όπου υπάρχουν ξερά χόρτα.

4. Υπακούουμε πιστά στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων του ΠΣ και της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

5. Συμμορφωνόμαστε σε ενδεχόμενη εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, παίρνοντας τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά είδη και τα κατοικίδια μας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε το 199 ή το 112».