Ναύτης 55 ετών πέθανε την ώρα της φορτοεκφόρτωσης σε πλοίο της γραμμής

Τραγωδία στο επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ ένας 55χρονος ναύτης έχασε τη ζωή του

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην σημερινό θάνατο ενός 55χρονου ναύτη, την ώρα εργαζόταν στο επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βαρύτατες ευθύνες φέρουν οι εφοπλιστές και τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς και η εντατικοποίηση της εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Με θλίψη ενημερώνουμε τον κλάδο μας ότι σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή ο συνάδελφος μας Κάλλιας – Βερβαινιώτης Κώστας, πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος διέμενε στο Κερατσίνι και ήταν 55 ετών.

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα θανάτων σε πλοία όλο το τελευταίο διάστημα βάσιμα δημιουργούνται ισχυρές ενδείξεις ότι αυτά δεν είναι καθόλου ανεξάρτητα από τον εργασιακό Γολγοθά που βιώνουν τα πληρώματα ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Δυστυχώς η εντατικοποίηση, οι ελλείψεις στο προσωπικό επί των πραγματικών αναγκών των πλοίων και το συνεχές στρες προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα καθήκοντα τους είναι παράγοντες οι οποίοι επιδρούν στην υγεία και την ίδια την ζωή τους!

Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος μας δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

Για όλα αυτά είναι βαρύτατες οι ευθύνες Εφοπλιστών – Κυβέρνησης – ΥΕΝ και των Υπηρεσιών τους.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας στα δυο παιδιά του αδικοχαμένου συναδέλφου».