Αυτοί είναι οι Ρομά που παραλίγο να σκοτώσουν ηλικιωμένη στη Γλυφάδα για μια αλυσίδα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο ημεδαπών που διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα και οι οποίοι συνελήφθησαν την 22-5-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Το χρονικό της βίαιης επίθεσης

Η βίαιη επίθεση σε βάρος της ηλικιωμένης έγινε για να της αφαιρέσουν την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες προσέγγισαν με το αυτοκίνητό τους, την 85χρονη που περπατούσε. Τότε η 49χρονη κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα επιτέθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα για να της αρπάξει τον σταυρό που φορούσε. Αφού της έσφιξε τον λαιμό με τα χέρια της, την έριξε στο έδαφος και την έσυρε, ασκώντας της πίεση μέχρι να κοπεί η αλυσίδα.

Πρόκειται για τους:

Α) Καραγκούνη Ζωή του Αριστείδη και της Ευαγγελίας, γεννηθείσα την 27-12-1974 στην Τρίπολη και

Β) Καραγκούνη Δημήτριο του Πέτρου και της Χριστίνας, γεννηθέντα την 28-11-1975 στη Σπάρτη.

Σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία εκ της οποίας επήλθε βαριά σωματική βλάβη και για συνέργεια σε αυτή, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τους ως άνω κατηγορουμένους και έχουν γίνει αντιληπτοί από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 30-9-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.