Προφυλακίστηκαν δύο άτομα για το κύκλωμα trafficking με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Προσωρινά κρατούμενοι για το κύκλωμα trafficking κρίθηκαν ο Έλληνας φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο από τους 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο Έλληνας φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία. Αντίθετα, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, αφέθηκαν τρία κατηγορούμενα μέλη που εμφανίζονται να έχουν υψηλή θέση στην ιεραρχία του κυκλώματος. Τα πέντε αυτά πρόσωπα αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μαλσιτα, ο κατηγορούμενος ως αρχηγός του κυκλώματος δήλωσε νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αρνήθηκε τη σωματεμπορία. Αντίστοιχα, κάποιοι εκ των υπολοίπων δήλωσαν υπάλληλοι των οίκων ανοχής.

Οι απολογίες συνεχίζονται και αύριο, καθώς το ανακριτικό κατώφλι θα περάσουν οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Κύκλωμα trafficking: Αποκαλύψεις «φωτιά» για τους μαστροπούς

Παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών είναι οι συλληφθέντες για εμπλοκή στα κυκλώματα trafficking γυναικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς», είναι και μία 71χρονη γυναίκα, γνωστή με το παρατσούκλι «Μαρίνα», το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί και σε δικογραφία της για την Greek Mafia.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στους μαστροπούς ανήκει και ο οίκος ανοχής στον Βοτανικό, για τον οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι ο 52χρονος πήγαινε την 12χρονη από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού. Εκεί, τα μέλη του κυκλώματος trafficking εξέδιδαν κάποιες από τις γυναίκες που έφερναν από τη Λατινική Αμερική. Η «Μαρίνα», μέλος του κυκλώματος, φέρεται να είναι η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου χώρου.

Οι συλληφθέντες κακομεταχειρίζονταν τις γυναίκες, κρατούσαν για λογαριασμό τους τα περισσότερα χρήματα και δεν δίσταζαν να τις εξευτελίζουν όταν εκείνες δεν ήταν σε θέση να πάνε στους οίκους ανοχής. «Όταν αντιμετώπιζα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα με ανάγκαζαν να τους στέλνω φωτογραφία. Μάλιστα, έστελναν στο σπίτι μέλος του κυκλώματος ώστε να είναι σίγουροι ότι έλεγα την αλήθεια πως δεν μπορούσα να πάω στον οίκο ανοχής», κατέθεσε θύμα του κυκλώματος.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ βρίσκεται και ένα ζευγάρι. Πρόκειται για έναν 39χρονο άνδρα και μία 29χρονη γυναίκα, που φέρονται να διηύθυναν το κύκλωμα. Οι δυο τους είχαν οίκους ανοχής σε Βοτανικό, Πολύγωνο, Αιγάλεω, Δάφνη, Καλλιθέα και Θεσσαλονίκη. Ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2016 για παρόμοια υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί αντιμετώπιζε κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στους οίκους ανοχής υπήρχαν και υπεύθυνοι, οι οποίοι κανόνιζαν τις βάρδιες και παρακολουθούσαν με κάμερες τις γυναίκες, μέσω εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους.

Η «Μαρίνα», ο «βετεράνος» και η «γυναίκα του αφεντικού»
Η «Μαρίνα» από τα παλιά, ο «βετεράνος» αρχηγός μαστροπός, η «γυναίκα του αφεντικού» και οι στρατολόγοι από την Κολομβία βρίσκονταν πίσω από τα δύο μεγάλα και αλληλένδετα κυκλώματα trafficking γυναικών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Κάποιες από τις παγιδευμένες γυναίκες από την Κολομβία και την Βενεζουέλα για να αποπληρώσουν το χρέος έκαναν το μοιραίο λάθος και εργάζονταν σε οίκους ανοχής που δεν ήταν συμφερόντων των συγκεκριμένων κυκλωμάτων. Όταν αυτό γινόταν αντιληπτό, τους επιβάλλονταν πρόστιμα και πλασματικό χρέος.

Ο 39χρονος αρχηγός του ενός κυκλώματος, που είχε συλληφθεί και το 2016 για υπόθεση trafficking, συνομιλούσε με τις εκδιδόμενες γυναίκες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνίας. Τους ζητούσε να στείλουν φωτογραφίες, κάνοντας… «κάστινγκ», προκειμένου να τις εγκρίνει ώστε να εκδίδονται για λογαριασμό του.

Οι 51 γυναίκες είχαν τουλάχιστον 20 ερωτικά ραντεβού καθεμία τους την ημέρα, ενώ τα χρήματα από τα δύο πρώτα ραντεβού τους τα έδιναν για τα… λειτουργικά έξοδα των οίκων ανοχής, όπως τους έλεγαν οι μαστροποί.

Η συλληφθείσα είναι γνώριμη των αρχών εδώ και δεκαετίες. Το όνομά της ενεπλάκη σε δικογραφία της ΕΥΠ για την Greek Mafia πριν από μερικά χρόνια. Η δικογραφία περιέγραφε την δράση ενός κυκλώματος προστασίας αποτελούμενο από ανθρώπους της νύχτας και αστυνομικούς. Σε αυτή την περίπτωση φέρεται να συγκέντρωνε χρήματα από οίκους ανοχής. Αναφορές γι’ αυτήν υπήρξαν και πριν από δύο χρόνια, όταν είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 19χρονης από αστυνομικό, στην Ηλιούπολη.