Πατήσια: Χειροπέδες σε 33χρονο για διακίνηση μεταναστών – Είχε μετατρέψει το σπίτι σε «ξενώνα»

Ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει διώροφα κρεβάτια, ώστε να αποκρύπτει μετανάστες που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, έναντι του ποσού των 100€ μηνιαίως

Συνελήφθη 33χρονος στα Πατήσια, για διευκόλυνση διαμονής τρίτων προσώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Ο 33χρονος με καταγωγή από το Καμερούν που συνελήφθη την προηγούμενη Τετάρτη (28/06), φαίνεται να είχε δημιουργήσει «ξενώνα» όπου έκρυβε τους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσει σε άλλες χώρες.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση του κατηγορουμένου στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών έγγραφων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη παράνομη προώθηση μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, την οποία είχε διαμορφώσει κατάλληλα ο κατηγορούμενος, για να λειτουργεί ως «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών.

Μέσα στο σπίτι, ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει διώροφα κρεβάτια ώστε να αποκρύπτει μετανάστες που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, έναντι του ποσού των 100€ μηνιαίως. Ακόμη, εντοπίσθηκε εντός του «ξενώνα» 39χρονος αλλοδαπός, εις βάρος του οποίου κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής και διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρία διαβατήρια (Ελλάδας, Καμερούν, Τόνγκο).
  • Δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
  • Άδεια διαμονής δικαιούχου διεθνή προστασία.
  • Ταυτότητα Γαλλίας.
  • Το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.