Κολωνός: Ακόμα 4 συλλήψεις για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Συνελήφθησαν 4 ακόμη άνδρες οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ΔΑΑ συνέλαβαν τους άνδρες, για τους οποίους είχε εκδοθεί και ένταλμα, σήμερα (22/6) το μεσημέρι.

Πρόκειται για έναν 63χρονο Έλληνα, έναν 82χρονο Έλληνα και 2 Πακιστανούς 43 και 46 ετών.

Ο 63χρονος είναι ο άνδρας που συνελήφθη στην Ομόνοια πριν λίγες ημέρες με την κατηγορία ότι είχε ζητήσει ραντεβού σε 14χρονη.

Η 12χρονη αναγνώρισε τον 63χρονο παιδόφιλο
Η 12χρονη αναγνώρισε τον 63χρονο παιδόφιλο από φωτογραφίες στα ΜΜΕ και στα Social Media. Στην κατάθεση που έδωσε το κατήγγειλε και επίσημα στους αστυνομικούς.

Ο 63χρονος, επιχείρησε να έρθει σε επαφή με ένα ανήλικο κορίτσι πριν λίγες ημέρες, όμως οι αστυνομικοί με τη βοήθεια της οικογένειας του κοριτσιού κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Η 12χρονη φέρεται λοιπον να αναγνώρισε τον άνδρα και να έδειξε πάλι ως συνδετικό κρίκο στη γνωριμία τους τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Η 12χρονη συνάντησε τη μητέρα της έπειτα από 4 μήνες – «Έκλαιγε πάρα πολύ το παιδί»
Έπειτα από τέσσερις μήνες το παιδί συναντήθηκε με τη μητέρα του, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, για τη συνάντηση μητέρας και παιδιού μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωϊνό μας» η Ασπασία Ταραχοπούλου: «Η 12χρονη συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 με τη μητέρα της, μετά την κατάθεσή της. Το παιδί απεγνωσμένα ζητούσε να δει τη μητέρα του, έκλαιγε και έλεγε ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα ξανά για την υπόθεση. Είχε φτάσει σε σημείο να λέει ότι δεν τη νοιάζει ακόμη κι αν αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μετά από πολλές προσπάθειες -που δεν θέλω να πω λεπτομέρειες- κατορθώσαμε το παιδί να δει τη μητέρα του στη φυλακή. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή».

Η δικηγόρος σημείωσε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός της φυλακής, καθώς, επίσης, και η παιδοψυχολόγος της μικρής κοπέλας. «Έκλαιγε πάρα πολύ το παιδί. Δεν το άφησαν αρκετή ώρα με τη μητέρα του, περίπου 10 με 15 λεπτά. Δεν ήθελε να φύγει. Τη ζητούσε απεγνωσμένα όλο αυτό το διάστημα».

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο οι αρμόδιοι δεν επέτρεψαν στο παιδί να μείνει περισσότερη ώρα με τη μητέρα, η δικηγόρος είπε ότι «εμείς κάναμε άπειρες προσπάθειες για να γίνει αυτή η συνάντηση. Στα υπόλοιπα θα μπορούσαν να σας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Έχουμε καταθέσει παιδοψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία λέει ότι το παιδί πρέπει να βλέπει τη μάνα του και ότι του κάνει καλό στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και η επίσκεψη απαγορευόταν. Δώσαμε μεγάλο για να γίνει αυτή η συνάντηση».

Στο ερώτημα για το πότε θα επιτραπεί νέα συνάντηση του παιδιού με τη μητέρα, η δικηγόρος δήλωσε: «Δεν μας το έχουν πει οι αρμόδιοι. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο, ωστόσο εμείς θα το προσπαθήσουμε. Η μικρή έδωσε στη μητέρα της γράμματα με καρδούλες. Είχε μεγάλη ανάγκη να τη δει. Της έγραψε μια επιστολή ότι την αγαπά, ότι τη σκέφτεται και ότι πιστεύει ότι θα αφεθεί γρήγορα ελεύθερη, γιατί ξέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παιδί κακοποιημένο, από κάθε πλευρά, που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να μην βλέπει τη μητέρα του».