Έβρος: Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης 145 μεταναστών

Έβρος: Μεγάλη επιχείρηση για απεγκλωβισμό μεταναστών

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στον Έβρο καθώς μια ομάδα με 145 μετανάστες εντοπίστηκε σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια.

Στο σημείο έσπευσαν οι ελληνικές δυνάμεις και ομάδες διάσωσης οι οποίες έστησαν επιχείρηση για απεγκλωβισμό των μεταναστών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δεκάδες παιδιά.

Η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των παράτυπων μεταναστών στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από τους 145, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή.

Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό.

Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.