Κως: Αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα από τις εξετάσεις στο DNA

Κως: Οι ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις θα ρίξουν φως στην υπόθεση. Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός, αναμένονται αποτελέσματα για το DNA άλλου προσώπου που βρέθηκε στο θύμα και σε αντικείμενα γύρω του

Συνεχίζεται η προσπάθεια εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, στην Κω. Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, βασικός ύποπτος αλλά κατηγορούμενος μόνο για αρπαγή για την ώρα, προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής. Αυτό, ωστόσο, που θα ρίξει φως στην υπόθεση είναι τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τη σορό και τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε το Mega, το πρώτο αποτέλεσμα από τις εξετάσεις DNA που ανιχνεύτηκε αφορούσε στη σορό της Αναστάζια και στην επίσημη ταυτοποίησή της. Από τη στιγμή που η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη, έπρεπε να διεξαχθεί και αυτή η εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το γενετικό υλικό άλλων προσώπων που τυχόν θα υπάρχει πάνω στη σορό της Αναστάζια ή σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη δολοφονία, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το ποιος είναι ο δολοφόνος.

Κως: Τα «γύρισε» ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές
Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Κως: Οι ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού στη δολοφονία της Αναστάζια
Οι έρευνες, όπως αναφέραμε, επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, η σορός της οποίας – υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε σκεπασμένη με κλαδιά και χόρτα, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, μέσα σε μια μαύρη σακούλα.

Οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια, αλλά και του συνεργού του καθώς εκτιμάται πως το πτώμα της δεν μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από ένα άτομο.

O Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντα πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά».