Εθνική Οδός: Οδηγούσε μεθυσμένος και παρανομούσε – Τι είπε στους αστυνομικούς

Εθνική Οδός: Ένας άνδρας συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος και παρανομούσε

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου του 2023 ένας άνδρας, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη μια μέρα νωρίτερα να οδηγεί μεθυσμένος στην εθνική οδό έξω από τον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, καθώς στο ύψος της Πελασγίας με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη ο ίδιος φέρεται να πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που τον συνέλαβε, ο άνδρας σταμάτησε σε μπλόκο της Τροχαίας για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως οδηγούσε μεθυσμένος, με τις μετρήσεις του αλκοτέστ να δείχνουν ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα 1,76 gr ανά λίτρο αίματος η πρώτη και 1,54 gr η δεύτερη.

Στην απολογία του ο οδηγός παραδέχθηκε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ και τόνισε πως ήταν λάθος του.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως έκανε ελιγμό γιατί πήγε να συγκρουστεί με φορτηγό που έκανε παράνομη αναστροφή, ενώ καλούσε ο ίδιος την Τροχαία για να προειδοποιήσει για το εν λόγω όχημα.

Δήλωσε μάλιστα πως είχε ταραχθεί καθώς στο συγκεκριμένο σημείο είχε χάσει την ζωή φιλικό του πρόσωπο πριν αρκετά χρόνια με τον ίδιο τρόπο.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης ώστε να προσκομιστεί στην έδρα βιντεοσκοπικό υλικό του περιστατικού από την Τροχαία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο που ορίστηκε για τις 28/6, ενώ ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.