Θεσσαλονίκη: Αλγερινός άρπαξε τον σταυρό Μητροπολίτη σε τουριστικό λεωφορείο

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, με τον αλλοδαπό να συλλαμβάνεται έπειτα από λίγη ώρα και τον κλεμμένο σταυρό να επιστρέφεται στον νόμιμο κάτοχό του

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε τουριστικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη. Ένας 40χρονος φυγόποινος Αλγερινός άρπαξε τον σταυρό Μητροπολίτη Ουκρανικής πόλης, χθες το βράδυ (14/06). Ο αλλοδαπός συνελήφθη έπειτα από λίγη ώρα και ο κλεμμένος σταυρός αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Σε βάρος του ληστή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε σουγιάς. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, εις βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή από κοινού και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Ο προαναφερόμενος άνδρας, απογευματινές προς βραδινές ώρες χθες (14/06/2023), ενόσω βρισκόταν εντός τουριστικού λεωφορείου, προσέγγισε 44χρονο αλλοδαπό κατά την επιβίβασή του σ’ αυτό και αφαίρεσε σταυρό (θρησκευτικού συμβολισμού), απωθώντας τον ταυτόχρονα. Άμεσα εντοπίσθηκε σε περιοχή του κέντρου πόλης και συνελήφθη. Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί βρήκαν τον κλεμμένο σταυρό, ο οποίος αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε σουγιάς, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε (5) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (8) ετών, φυλάκισης (32) μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή από κοινού και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».