Κρήτη: Στα δικαστήρια οι τρεις για τις κλοπές στα κοσμηματοπωλεία

Δύο άνδρες και μία γυναίκα από τη Ρουμανία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθούν για τις κλοπές που διέπραξαν σε κοσμηματοπωλεία στις Μοίρες και τα Χανιά.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, έναν 45χρονο και μία 44χρονη οι οποίοι αρχικά είχαν επισκεφθεί την Κίσσαμο, όπου και έμειναν σε ξενοδοχείο της περιοχής για μία ημέρα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι δύο από αυτούς -ένας άνδρας και μια γυναίκα- έμπαιναν σαν πελάτες στα κοσμηματοπωλεία, ενώ ο τρίτος ήταν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχαν κλείσει στην Κίσσαμο και τους μετέφερε.

Στη συνέχεια, πήγαν στο Ηράκλειο, όπου το πρωί της Παρασκευής έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο στις Μοίρες, ένα βραχιόλι.

Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο κατάστημα και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει σκουλαρίκια κράτησε απασχολημένο τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, στο κοσμηματοπωλείο μπήκε ένας άντρας φορώντας τραγιάσκα και μαύρα γυαλιά και με μεγάλη ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις έβγαλε το βραχιόλι από την προθήκη που είχε μείνει για λίγο ξεκλείδωτη.

Χωρίς να το βάλει στην τσέπη ή στην τσάντα του, που ήταν εσκεμμένα ανοιχτή, τοποθέτησε το βραχιόλι στο γραφείο του κοσμηματοπωλείου και μόνο μετά από λίγα λεπτά και ενώ είχε καθίσει στην καρέκλα «περιμένοντας» τη γυναίκα του, το πήρε και το έβαλε στην ανοιχτή του τσάντα.

Ερχόμενοι από το Ηράκλειο με κατεύθυνση την Κίσσαμο -όπου έπρεπε να παραδώσουν το αυτοκίνητο, σταμάτησαν στον Πλατανιά όπου με τον ίδιο τρόπο -με τη μέθοδο δηλαδή της απασχόλησης- έκλεψαν ένα κόσμημα από κοσμηματοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης έσπευσε στο Α.Τ. της περιοχής και κατήγγειλε το περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα της παρέας, φορούσε το κλεμμένο δαχτυλίδι.

Οι δράστες είχαν κλείσει εισιτήρια για να αναχωρήσουν από τα Χανιά με το πλοίο της γραμμής, ωστόσο ατύχησαν, αφού από την ΕΛΑΣ Ηρακλείου, είχε ενημερωθεί για την αναζήτηση των δραστών και το Α.Τ. Κισσάμου όπου και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.