Κρήτη: Σύμπτωση οι αυτοκτονίες των δύο αστυνομικών; Τα σημειώματα, η εξομολόγηση και το εισιτήριο

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Κρήτη. Οι νεκροί αστυνομικοί εντοπίστηκαν απαγχονισμένοι με διαφορά κάποιων ωρών

Ο πρώτος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Τον εντόπισαν κρεμασμένο στην πόρτα του σπιτιού του, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, και ο δεύτερος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός σε ελαιώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο αυτοκτονίες δεν συνδέονται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και λάμβαναν συνεχώς άδειες. Ο ένας εργαζόταν στο αεροδρόμιο, όπου ερευνούσε για ναρκωτικά με εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛΑΣ και ο άλλος εργαζόταν στην Ασφάλεια.

Τα σημειώματα και το εισιτήριο

Σύμφωνα με το neakriti.gr, και οι δύο αστυνομικοί είχαν αφήσει σημείωμα. Ο αστυνομικός που βρέθηκε νεκρός στον ελαιώνα, σύμφωνα με το cretalive, την Παρασκευή είχε ταξιδέψει με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στη Σητεία, όπως αποδεικνύεται από εισιτήριο που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα. Παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκε στον ελαιώνα όπου κρεμάστηκε ενώ το τοπικά σάιτ αναφέρει ότι δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα κληθεί σε κατάθεση το συγγενικό πρόσωπο του αδικοχαμένου 35χρονου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στον θάνατο ενός άλλου αστυνομικού, με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο Νομό Λασιθίου, αυτή τη φορά όμως στην περιοχή Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε φτάσει στο νησί με μετάθεση και υπηρετούσε σε αστυνομική υπηρεσία του Λασιθίου.

Ήταν παντρεμένος, δεν είχε αποκτήσει όμως παιδιά. Κατά πληροφορίες, ο 35χρονος αστυνομικός φέρεται να είχε εξομολογηθεί σε συναδέλφους του ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και πως είχε περάσει από το μυαλό του η ιδέα να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, φέρεται να άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στον θάνατο.