Ηράκλειο: Ψυχιατρικό πρόβλημα επικαλείται ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Ηράκλειο: Ο 36χρονος, κατά τον δικηγόρο του, χρειάζεται ψυχιατρική φροντίδα και νοσηλεία και για αυτό τον λόγο υπέβαλε αίτημα για 3μηνη αναστολή της ποινικής του διαδικασίας

Τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του ζητά ο 36χρονος που μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά Ηρακείου, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ανακρίτρια.

Αίτημα για τρίμηνη 36χρονου που επιτέθηκε αναίτια με πολλαπλές μαχαιριές στην αρραβωνιαστικιά του υπέβαλε στην ανακρίτρια Ηρακλείου σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του Γιώργος Κοσάλης.

Το αίτημα που κατέθεσε το πρωί ο δικηγόρος του, Γιώργος Κοσάλης ,συνοδεύτηκε από πραγματογνωμοσύνη τεχνικού συμβούλου που έχει ορίσει η οικογένειά του, καθώς, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Κοκοσάλης, ο πελάτης του δεν είναι σε θέση, λόγω ψυχιατρικού προβλήματος, να απολογηθεί.

Ο άνδρας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, αφού μετά την πράξη του αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα με το ίδιο μαχαίρι, κατά τον δικηγόρο του χρειάζεται ψυχιατρική φροντίδα και νοσηλεία. Η μετεγχειρητική του κατάσταση, ωστόσο, εξελίσσεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, ομαλά.

Όπως είναι γνωστό, χθες, Τρίτη, εισαγγελέας και ανακρίτρια μετέβησαν στο ΠΑΓΝΗ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απείθεια. Ακολούθως πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο 36χρονος ήταν ήρεμος, παρέμενε σιωπηλός και φαινόταν να μην έχει συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, ενώ και κατά την προανακριτική απολογία του δεν είπε το παραμικρό, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του στη σιωπή.

Η αρραβωνιαστικιά του, που δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με οικιακό μαχαίρι από τον 36χρονο, χθες, όπως αναμενόταν, βγήκε από την ΜΕΘ και νοσηλεύεται στην Θωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε σταθερή κατάσταση.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, εντός των ημερών αναμένεται να πάρει εξιτήριο.