Συναγερμός στον Έβρο: Ψάχνουν για εγκλωβισμένους μετανάστες

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι μετανάστες

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι μετανάστες. Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι μετανάστες στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, περίπου στη Νέα Βύσσα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κινητικότητα με τις Αρχές να κάνουν έρευνες στον Έβρο.

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, με αφορμή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έπειτα κι από το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το Newsbomb.gr, το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου σήμανε συναγερμός στον Έβρο καθώς σε 91 παράνομοι μετανάστες, άνδρες και γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr επιβεβαιώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για τον εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών και άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ.

Στο σημείο βρέθηκαν και η αστυνομία, η ελληνική ομάδα διάσωσης, η Πυροσβεστική, συνοριοφύλακες αλλά και η FRONTEX και μέσα σε δύο ώρες οι 91 μετανάστες που βρίσκονταν στη νησίδα, δίπλα στο χωριό Μαράσια, πέρασαν σε ελληνικό χερσαίο έδαφος και ύστερα μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση τους.

Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.