Δολοφονία στο Γκάζι: Πώς εντόπισε τον 29χρονο δράστη η ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το χρονικό

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 50χρονου στο Γκάζι – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του δράστη

Ήταν 6 το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου του 2022 όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αντικρύζει έναν άνδρα πεσμένο στο οδόστρωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος στη συμβολή των οδών Ικαριέων και Ζαγρέως στην Αθήνα.

Το ΕΚΑΒ φτάνει στο σημείο και ο άτυχος 50χρονος μεταφέρεται στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Δεν αντέχει όμως και αφήνει την τελευταία του πνοή.

Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο του εγκλήματος για αυτοψία και εντοπίζουν ένα τμήμα τεχνητής οδοντοστοιχίας το οποίο στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι ανήκει στο θύμα.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή αιτία θανάτου ήταν η «βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση δια θλώντος – αμβλέος οργάνου προκληθείσα», ενώ η τοξικολογικη εξέταση ανέδειξε την ύπαρξη αυξημένης ποσότητας οινοπνέυματος.

Η ασφάλεια ξεκινά έναν κύκλο ερευνών για να φτάσει στον δολοφόνο.

Αρχικά εξετάζει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφάλειας επιχειρήσεων και σπιτιών
κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Οι κάμερες “δείχνουν” δύο άτομα να διαπληκτιζονται με το θύμα, στη συνέχεια διαφεύγουν από το σημείο με μια κόκκινη μηχανή μικρού κυβισμού. Το δρομολόγιο της διαφυγής καταλήγει στην Καλλιθέα. Προηγουμένως όμως ο συνεπιβάτης είχε αποβιβαστεί ενώ ο οδηγός εγκαταλείπει τη μηχανή λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Η ασφάλεια τότε ξεκινά μια δεύτερη έρευνα. Αρχίζει να αναζητά όσους μένουν σε εκείνο το δρόμο και είναι ιδιοκτήτες μηχανής. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών καταλήγουν στη διεύθυνση του δράστη όμως εκείνος δεν διέμενε ποια εκεί.

Έτσι η ασφάλεια μπαίνει στην τρίτη φάση της έρευνας. Ενεργοποιεί το πληροφοριακό δίκτυο το οποίο και δίνει την απάντηση. Ο δράστης διέμενε πλέον στην Ανατολική Αττική ενώ όπως αποκαλύφθηκε μετά τη διάπραξη του εγκλήματος φιλοξενήθηκε σε Ιερά Μονή της Αττικής.

Οι αστυνομικοί έψαχναν την κατάλληλη στιγμή που ο δράστης θα εμφανιστεί και πάλι όπως και έγινε χθες το απόγευμα. Ο 29χρονος εντοπίστηκε σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη και άμεσα προσήχθη ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

Στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών περιέγραψε με λεπτομέρεια τις πράξεις του, όμως υποστήριξε πως είχε άγνοια για τον θάνατο του θύματος. Όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος μαζί με έναν γνωστό του διαπληκτίστηκαν με το θύμα, το οποίο χωρίς λόγο άρχισε να τους βρίζει.

Στην προσπάθειά του ο δράστης να απωθήσει – όπως ισχυρίστηκε – το θύμα, τον χτύπησε μόνο μία φορά με το χέρι του στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα τις επόμενες ώρες.