Ηλεία: Τροχαίο ατύχημα προκάλεσε αγριογούρουνο στην Ζαχάρω

Ηλεία: Τι αναφέρει η οδηγός του οχήματος και το παράπονό της για την Ελληνική αστυνομία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης λίγο πριν την είσοδο της Ζαχάρως, αφού όπως τονίζει στην εφημ. «Πατρίς» η κα Δέσποινα Αργυρίου, κάτοικος Νέου Ψυχικού Αττικής, γυρνώντας από την Καλαμάτα μαζί με ένα φιλικό της πρόσωπο, το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με αγριογούρουνο, το οποίο πετάχτηκε στο δρόμο από χωράφι.

Οι ζημιές που έπαθε το αυτοκίνητο της κας Αργυρίου, μία BMW 346, ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου φώτα, ούτε καν alarm και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα, αφού το όχημα ήταν ακινητοποιημένο σε έναν σκοτεινό δρόμο, με αρκετά μεγάλη κίνηση.

Η κα Αργυρίου πήρε αμέσως, όπως και ο συνοδηγός της, το αστυνομικό τμήμα Ζαχάρως και ζήτησαν να τους στείλουν ένα περιπολικό προς βοήθεια, όμως η απάντηση του υπαλλήλου ήταν ότι «έχω μεν τρία περιπολικά, αλλά είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να στείλω κάποιο».

Μετά από κάποιο διάστημα, περίπου 15 λεπτών, ξαναπήραν στο αστυνομικό τμήμα Ζαχάρως και τελικά ο υπάλληλος τόνισε ότι θα τους στείλει περιπολικό από την Αρχαία Ολυμπία, το οποίο κατέφθασε στον τόπο του ατυχήματος, μετά από αρκετή ώρα.

Όπως τονίζει η κα Αργυρίου, όλο αυτό το διάστημα που ήταν μεγαλύτερο της μιας ώρας, μόνο από θαύμα δεν υπήρξε τροχαίο ατύχημα, αφού το αυτοκίνητο της δεν είχε φώτα και θα μπορούσε κάποιο άλλο όχημα ή μηχανάκι να πέσει πάνω σε αυτό και να έχουμε σήμερα μία μεγάλη τραγωδία.

Η κα Αργυρίου να σημειωθεί ότι επισκέπτεται αρκετά συχνά την Ζαχάρω, όπου έχει φιλικά της πρόσωπα και επισήμανε ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση.

Τι ανέφερε η καταγγέλλουσα

Χαρακτηριστικά η κα Αργυρίου τόνισε στην εφημ. «Πατρίς» για το συμβάν αυτό.

«Χθες το βράδυ γυρνώντας από Καλαμάτα, 700 μέτρα περίπου έξω από την Ζαχάρω, είχα ένα τροχαίο με το αυτοκίνητο μου, μια BMW 346. Πήγαινα με 80 χλμ σε ένα σκοτεινό δρόμο χωρίς φώτα και μου πετάχτηκε ένα μεγάλο αγριογούρουνο από ένα χωράφι. Το ζώο έσκασε πάνω στο αυτοκίνητο, που έχει πολύ μεγάλη ζημιά στο μπροστινό μέρος, ούτε τα αλάρμ δεν λειτουργούσαν, αλλά ευτυχώς εγώ και ένας άλλος άνθρωπος που ήταν μαζί μου δεν πάθαμε κάτι. Απλά τρομάξαμε πολύ. Πήρα αμέσως την αστυνομία και ζήτησα βοήθεια, επειδή περνούσαν μηχανάκια και μας έλεγαν ότι επειδή είναι σκοτάδι και δεν έχει φώτα το αυτοκίνητο, μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Για να μην έχουμε λοιπόν κάποιο ατύχημα, βγήκαμε στις δυο μεριές της εθνικής για να μας βλέπουν και να μην χτυπήσει κάποιο όχημα πάνω στο αυτοκίνητό μου. Όταν πήραμε το αστυνομικό τμήμα της Ζαχάρως, που ήταν το πρώτο που κάναμε, μας είπε ο υπάλληλος ότι «έχω τρία περιπολικά, αλλά είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να στείλω κάποιον».

Πήραμε και πάλι μετά από 15 λεπτά και τονίσαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, γιατί μπορεί να κάναμε σήματα στο δρόμο, αλλά πολλοί δεν μείωναν ταχύτητα. Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για κάποιο ατύχημα. Αυτό που μας είπε είναι ότι το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στείλει ένα περιπολικό από την Αρχαία Ολυμπία, που ήρθε, αλλά μετά από πολύ ώρα. Αυτό που καταγγέλλω, είναι ότι δεν έστειλαν ούτε ένα συμβατικό όχημα για να μας ρίξει φως και να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Τέτοια αντιμετώπιση δεν την έχω ξαναζήσει».