Πανεπιστημιούπολη: Η «άγουρη» συμμορία και τα δωμάτια «ορμητήρια» του 10ου ορόφου στου Ζωγράφου

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας το τελευταίο διάστημα είχαν πληροφορίες για δομημένη ομάδα αποτελούμενη απο μαθητές ΕΠΑΛ που είχε γίνει ο εφιάλτης της περιοχής, καθώς δεν δίσταζαν να προχωρούν σε διαρρήξεις επιχειρήσεων σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή

Με μια άκρως μυστική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης οι αστυνομικοί της ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε πέντε ανήλικους ηλικίας 16 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για εννέα κλοπές. Ολοι οι συλληφθέντες είναι κάτοικοι Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας το τελευταίο διάστημα είχαν πληροφορίες για δομημένη ομάδα αποτελούμενη απο μαθητές ΕΠΑΛ που είχε γίνει ο εφιάλτης της περιοχής, καθώς δεν δίσταζαν να προχωρούν σε διαρρήξεις επιχειρήσεων σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι τα άτομα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, δωμάτια του κτηρίου των παλιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ενώ εντός του χώρου του Πολυτεχνείου κινούνταν με κλεμμένη μηχανή, την οποία στάθμευαν αποκλειστικά εντός της πανεπιστημιούπολης. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό δωμάτια του 6ου και του 10ου ορόφου.

Η επιχείρηση στους χώρους έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού ενώ έγιναν έρευνες και στα σπίτια των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μαχαίρι τύπου σουγιάς-πεταλούδα, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη και πλαστικός τρίφτης κάνναβης.

Ένα πρόσωπο που εργάζεται στις φοιτητικές εστίες αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως βραδινές ώρες της 17ης Μαΐου άτομα νεαρής ηλικίας παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και προκάλεσαν φθορές. Κατά τη διαφυγή τους άφησαν ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες.

Λίγες ημέρες πριν είχαν μπουκάρει με τον ίδιο τρόπο και αφού παραβίασαν το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί από τον 7ο όροφο στον 8ο όροφο, στη συνέχεια τοποθέτησαν δικό τους λουκέτο.

Στα δωμάτια που είχαν καταλάβει οι ανήλικοι δράστες έγινε έρευνα με τους αστυνομικούς να βρίσκουν συσκευασίες με κανναβη, ζυγαριά ακριβείας, δύο κυνηγητικά φυσίγγια, δύο κινητά και δύο υπολογιστές.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Ρίστα/Newsbomb.gr